Etusivu/ Yhdistys/ Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tältä sivustolta löydän STOryn ajankohtaiset kuulumiset

STOry:n uusi koulutussuositus on valmistunut
Ammattieettisen neuvottelukunnan seuraava tapaaminen on 5.2.2018
STOry julkaisu: Monimuotoinen työnohjaus ja työnohjaajakoulutus
STOry Vuosikokous 2017
Osviitta hakee jäsenistöstä täydennystä toimituskuntaan
Foorumi STOryn koulutussuositusten päivittämisestä 6.2.2017​
STOryn uuden jäsenlajit: Opiskelija- ja Seniorijäsen
Tervetuloa STOryn uusille kotisivuille

 

STOry:n uusi koulutussuositus

Suomen työnohjaajat ry:n hallitus on hyväksynyt 8.11.2017 kokouksessaan työnohjauksen koulutussuosituksen oppilaitosten ja muiden työnohjaajakouluttajien käyttöön. Tavoitteena oli tehdä selkeä ja nykyhetkeen päivitetty koulutussuositus, joka rakentuu vuoden 2009 suosituksen pohjalle. Työnohjaajakoulutukseen ei tehty mitään merkittävää rakenteellista muutosta. Se on entiseen tapaan laajuudeltaan 60 opintopistettä, 2-3 lukuvuotta kestävä sisällöllisesti ja ajallisesti yhtenäinen pedagoginen kokonaisuus. Koulutussuositus määrittelee työnohjaajakoulutuksen rakenteeseen ja sisältöihin liittyviä käytäntöjä.

1.8.2018 tai sen jälkeen alkavien koulutusten tulisi vastata uutta koulutussuositusta.

Tutustu tästä koulutussuositukseen

 

Ammattieettisen neuvottelukunnan seuraava tapaaminen on 5.2.2018.

AENK:lle voi lähettää kysymyksiä, jotka se käsittelee aina luottamuksellisesti. Neuvottelukunta vastaa suoraan kysyjälle. 

Kysymykset neuvottelukunnalle voi lähettää STOryn toiminnanjohtajan kautta kaksi viikkoa ennen AENK:n tapaamista.

Ammattieettisen neuvottelukunnan (AENK) tarkoituksena on toimia työnohjaajien ja ohjattavien kanavana käsitellä työnohjaukseen liittyviä ammattieettisiä kysymyksiä kuten työnohjauksen laatua ja sisältöä, työnohjaajan toimintaa, työnohjauskäytäntöjä ja työnohjauksen tutkimusetiikasta nousevia näkökulmia. 

AENK:n tehtävänä on tuottaa uudenlaisia näkökulmia ja linjauksia sekä tukea työnohjaajaa työssään ja ottaa kantaa ammattieettisiin kysymyksiin, kirkastaa työnohjauksen perustehtävää ja myös vahvistaa työnohjausta ammattina. AENK tulee tuottamaan julkilausumia työnohjauksesta sekä julkaisee artikkeleita Osviitta-lehdessä käsittelemistään aiheista teemoittain. 

AENK:N puheenjohtajana toimii Anita Kallasvuon ja sen muut jäsenet ovat: Pekka Holm, Marko Ikonen, Kati Kärkkäinen, Maj-Lis Kärkkäinen ja Jussi Onnismaa.

STOry julkaisu: Monimuotoinen työnohjaus ja työnohjaajakoulutus

Teos koostuu artikkeleista, jotka ovat saaneet alkunsa STOryn järjestämässä työnohjaajien kouluttajakoulutuksessa. Artikkelit tarjoavat erilaisia teoreettisia ja käytännöllisiä näkökulmia työnohjaajakoulutuksien ja työnohjauksen rikastamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää julkaisusta ja tilaa.
 

STOry Vuosikokous 2017

Aika: lauantai 18.3.2017
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki

Tutustu kokouspäivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.
 

Osviitta hakee jäsenistöstä täydennystä toimituskuntaan

Suomen Työnohjaajat ry:n ammattilehden Osviitan toimituskuntaan kuuluu päätoimittajan ja editoivan toimittajan lisäksi 4–6 hallituksen nimeämää toimituskunnan jäsentä. He ovat yhdistykseen kuuluvia työnohjaajia. Toimituskunnan jäsenet edustavat monipuolista työnohjaukseen liittyvää asiantuntemusta. Tehtävän kannalta on eduksi, jos toimituskunnan jäsenellä on kokemusta lehden toimittamisesta.

Tehtävät:

 • Osallistuu aktiivisesti lehden koko toimitusprosessiin: ideointiin, juttujen tilaamiseen kirjoittajilta, tekstien editointiin sekä oikolukuun
 • Kirjoittaa juttuja ja tekee haastatteluja
 • Hankkii mahdollisuuksien mukaan ilmoituksia 
 • Hankkii lehtipalautetta laajasti lukijakunnalta toimituskunnan käyttöön
 • Osallistuu aktiivisesti lehden jatkuvaan kehittämiseen toimituskunnassa
 • Osallistuu 4–6 kertaa vuodessa järjestettäviin toimituskunnan kokouksiin

Arvostamme osaamista, jota jäsenelle on kertynyt laaja-alaisesta ja edelleen aktiivisesta työnohjauskokemuksesta suomalaisessa työelämässä tai työelämän tutkimuksesta.

Toimituskunnan jäsenen toimikausi on 2 vuotta. Toimikausia voi olla peräkkäin useita.

Toimituskunnan jäsenen tehtävä on STOryn vapaaehtoistyötä. Toimituskuntatyöstä maksetaan 100 €/lehti ja matkakulut korvataan yhdistyksen kuluohjeistuksen mukaan.

Hakemus

Odotamme sinulta napakkaa hakemusta. Perustele siinä lyhyesti, miksi haet aktiiviseksi Osviitan toimituskunnan jäseneksi. Kerro myös näkemyksistäsi, millaisia lukijoiden tarpeita Osviitan sisällön tulisi sinun mielestäsi palvella.

Lähetä hakemuksesi 21.10. mennessä osoitteeseen info@suomentyonohjaajat.fi. Viestin aihekentään ”Osviitan toimituskunta”.

(Julkaistu 7.10.2016)

Tervetuloa keskustelemaan STOryn koulutussuosituksista ja niiden päivittämisestä

Aika       6.2.2017 kello 17.00 – 20.00
Paikka    Helsingissä, paikka ilmoitetaan myöhemmin

STOryn hallitus on nimennyt työryhmän päivittämään nykyiset koulutussuositukset, jotka on laadittu vuonna 2009.

Koulutussuositustyöryhmään kuuluvat:

 • Kati Kärkkäinen, sosiaalipsykologi, työnohjaajakouluttaja
 • Lassi Pruuki, työnohjaajakouluttaja, Dialogic Oy
 • Liisa Valve-Mäntylä, työnohjaaja ja kouluttaja
 • Markku Tynkkynen, STOryn puheenjohtaja
 • Tuula Penttilä, STOryn toiminnanjohtaja

Työryhmä kutsuu työnohjaajia kouluttavien tahojen edustajia ja muita työnohjaajakoulutuksesta kiinnostuneita yhteiseen Foorumiin keskustelemaan STOryn koulutussuosituksista. Tästä linkistä pääset lukemaan voimassa olevat koulutussuositukset

Ilmoittaudu Foorumiin 31.10. mennessä STOryn kotisivujen Tapahtumakalenterista. Voit mielellään jakaa tietoa tapaamisesta lähettämällä tämän kutsun ja linkin ilmoittautumisesta eteenpäin. 

(Julkaistu 23.9.2016)

STOryn uuden jäsenlajit: Opiskelija- ja Seniorijäsen

Vuosikokous 2016 päätti kahdesta uudesta henkilöjäsenlajista opiskelija- ja seniorijäsenyydestä. 

Opiskelijajäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka suorittaa yhdistyksen suositusten mukaista työnohjaajakoulutusta. Opiskelijajäsenyys on määräaikainen koulutuksen ajan, enimmillään kolme vuotta. Opiskelijajäsentä ei voida valita hallitukseen eikä hänellä ole äänioikeutta vuosikokouksessa. Valmistuttuaan opiskelija voi hakea varsinaiseksi jäseneksi.

Yhdistyksen varsinainen jäsen siirtyy automaattisesti seniorijäseneksi sinä vuonna, jolloin hän täyttää 65 vuotta. Seniorijäseneksi ei tarvitse siis erikseen hakea, kunhan syntymävuosi on merkittynä jäsenrekisteriin.

Lue lisää STOryn henkilöjäsenyydestä

(Julkaistu 21.3.2016)

Tervetuloa STOryn uusille kotisivuille

Olemme iloisia voidessamme esitellä STOryn uuden ilmeen ja uudistuneet kotisivut. Täältä löyttyy tietoa sekä Työnohjauksesta että yhdistyksestä.

Sivut ovat jatkuvan kehityksen alla ja otamme mielellään vastaan palautetta. Anna palautetta -lomakkeelle pääsee sivun oikeasta ylälaidasta.

Jäsensivustolle pääsy on sallittu vain STOryn jäsenille. Kirjautuminen tapahtuu sivun oikeasta ylälaidasta. Kaikille jäsenille lähetetään sähköpostitse ohjeet ensimmäiseen kirjautumiseen. HUOM! Mikäli et ole saanut sähköpostia ja olet tarkistanut roskapostin, ole yhteydessä toimistoon.

(Julkaistu 2.3.2016)