Etusivu/ Yhdistys/ Työnohjauksen päivä 2022

Työnohjauksen päivä 2022

Valtakunnallinen työnohjauksen päivä juhlistaa työnohjausta ja sen merkitystä työhyvinvoinnille nyt jo neljättä kertaa. Työnohjauksen päivä on tarkoitettu kaikille työnohjauksesta kiinnostuneille: työnohjauksen tilaajille ja asiakkaille sekä työnohjausta tekeville, opiskeleville ja alaa harkitseville. #työnohjaus #suomentyönohjaajat #työnohjauksenpäivä

KEHOLLISUUS JA KARISMA TYÖNOHJAUKSESSA

Työnohjauksen päivänä Suomen työnohjaajat ry järjestää virtuaalitapahtuman, jossa käsitellään tällä kertaa kehollisuuden ja karisman merkitystä työnohjauksessa. Aiheen alustajana on Kari Ketonen ja ohjelmassa on myös teemahuoneita, joissa käsitellään työnohjausta eri näkökulmista.

tiistaina 25.1.2022 kello 17.00–19.00

Ohjelma

  • Tervetuloa - Riitta Malkamäki, puheenjohtaja STOry ja Tuula Penttilä, toiminnanjohtaja STOry
  • Karisma, keho ja kirkas ajattelu, Kari Ketonen
  • Keskustelua kehollisuudesta työnohjauksessaRiitta ja Kari
  • Ensimmäisen Työnohjaustunnustuksen myöntäminen
  • Teemahuoneet – astu sisään erilaisiin työnohjausta käsitteleviin huoneisiin
  • Loppusanat
Karisma voi näkyä kykynä säilyttää läsnäolo ja ajatuksen kirkkaus kovankin paineen alla.

Mistä karisma syntyy ja mikä sitä voi himmentää? Entä mitä mahdollistaa kehollinen tiedostaminen?

Miten hengittämiseen liittyvä ymmärrys voi auttaa aitoon läsnäoloon ja painetilanteisiin? Mitä tapahtuu, jos antaudumme autonomisen hermoston reaktioiden vangiksi?

Miten karisma ja kirkas ajattelu parhaimmillaan vaikuttavat työelämässä? Entä työnohjauksessa?

Isoja kysymyksiä – tule mukaan kuulemaan Karin ajatuksia niistä.

Kari Ketonen on näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja, psykoterapeutti (YET, Reichilainen kehopsykoterapia), puhuja ja kouluttaja. (Karin kuva: Lari Järnefelt)

Huone Teema Teemahuoneiden suunnittelu on käynnissä, lisää vaihtoehtoja on vielä tulossa
1 Voi hyvin mielelläsi Voiko stressiin vaikuttaa merkityksellisyydellä ja kiitollisuudella? Miten teemat voivat olla mukana työnohjauksessa? 
Tervetuloa kuulemaan lisää, puhujana Johanna Huhtamäki, väitöstutkija, tietokirjailija, DI, positiivisen psykologian asiantuntija
2 Työnohjaus hankittavana palveluna  Vastaatko organisaatiossasi työnohjauksen hankinnasta? Tule kuulemaan STOryn suosituksesta työnohjauksen hankinnasta vastaaville sekä jakamaan kokemuksiasi. Keskustelua luotsaa STOryn yhteiskuntasuhteiden työryhmän pj. Raija Koskinen.
3 Vaikuttavuus työnohjauksessa Työpajassa tarkastellaan työnohjauksen vaikuttavuutta ja arviointia. Työnohjaajat kaipaavat välineitä työnohjauksen muutoksen todentamiseen ja tilaajat tuloksellisuutta ja käyttäjänäkökulmaa. Miksi työnohjauksen tutkimusta ja kehittämistä sekä toiminnan näkyväksi tekemistä tarvitaan. Miksi työnohjaajat tekevät arviointia. Mitä Suomen työnohjaajat ry:n tutkimusfoorumi tekee edistääkseen työnohjauksen vaikuttavuuden ja jatkuvan arvioinnin osoittamista.
4 Mitä työnohjaus on ja mihin työnohjausta tarvitaan? – Työnohjauksen kohdistamisen ja toteuttamisen moninaiset mahdollisuudet * mitä työnohjaus on
* mihin työnohjausta voi hyödyntää
* erilaisia lähestymistapoja työnohjauksen erilaisiin tarttumapintoihin (kuten perustehtävä, työn rakenteet, työhön liittyvät tunteet, kehittäminen, lainsäädännön huomiointi)
* menetelmällisiä vaihtoehtoja työnohjauksen toteuttamiseen, luottamuksellisen keskustelun lisäksi (kuten nelikentät ja muut jäsentävät työkalut, mielikuvaharjoitukset, piirtäminen, kortit, musiikki, draama, liike, kirjoittaminen)
Keskusteluttamassa työnohjaajat (STOry) Kimmo Tapiala ja Johanna Wahlbeck 

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen viimeistään sunnuntaina 23.1.2022 tapahtumakalenterista.
Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille.

Työnohjaus kuuluu meille kaikille - tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!