Etusivu/ Yhdistys/ STOryn julkaisut/ Suomalaisen työnohjauksen juurilla - katse tulevaisuuteen

Suomalaisen työnohjauksen juurilla - katse tulevaisuuteen

Historiikki tarjoaa näkökulman työnohjauksen ja työnohjaajakoulutuksen alkuvaiheisiin ja kehityskulkuihin Suomessa. Tarkastelu tehdään alkuvaiheessa mukana olleiden henkilöiden, 15 uranuurtajan äänellä. Lisäksi kirja luo silmäyksen tulevaisuuteen ja työnohjauksen rooliin huomispäivän työelämässä.

Teos on syntynyt Suomen työnohjaajat ry:n juhliessa 30-vuotistaivaltaan ja jäsenluvun ollessa jo yli 1700. Kirja on tarkoitettu etenkin työnohjauksen ammattilaisille, opiskelijoille, työelämän kehittäjille, työyhteisöille ja työnohjaajakouluttajille.

Teos antaa tietoa työnohjauksen kehityskuluista ja niihin vaikuttaneista tekijöistä. Se luotaa ratkaisevissa alkuvaiheissa mukana olleiden henkilöiden näkemyksiä suomalaisen työnohjauksen "voittokulusta". Tätä varten on haastateltu viittätoista eri ammattialoilla vaikuttanutta työnohjauksen ja työnohjaajakoulutuksen uranuurtajaa."Se oli sellaista hapuilua kohti työnohjausta", kuvaa eräs haastateltu joka oli mukana jo 1950-luvun lopulla luomassa pohjaa työnohjaukselle työn kehittämisen keinona.

Kirja antaa työnohjauksen ammattilaisille peilin reflektoida omaa tapaansa toteuttaa työnohjausta. Työnohjauksen opiskelijoille se tarjoaa juurevan pohjan muodostaa omaa käyttöteoriaa ja toteuttaa työnohjausta tämän päivän työelämän vaatimuksissa. Kirjan julkaisemisen aikoihin työnohjauksen käynnistymisestä tulee kuluneeksi liki 60 vuotta. Kolmekymmentä vuotta toiminut Suomen työnohjaajat ry haluaa tällä julkaisulla kunnioittaa työnohjauksen pioneereja ja näin siirtää heidän viisauttaan nykyisten ja tulevien työnohjaajien käyttöön.

Teoksen ovat toimittaneet työnohjaajina ja työnohjauksen kouluttajina toimivat KT, yliopettaja (emerita) Kaarina Ranne, PsT, professori (emerita), työ- ja organisaatiopsykologian dosentti Soili Keskinen sekä TM ja psykoterapeutti Kimmo Tapiala.

Tilaukset

Sähköpostitse info@suomentyonohjaajat.fi

Hinta

yksittäiset kappaleet 25 € 
vähintään 10 kpl ostavalle  15 €

Hintaan lisätään postituskulut. Kirjan voi myös erikseen sovittaessa noutaa osoitteesta Hietalahdenranta 13, Helsinki.

Kustantaja Suomen työnohjaajat ry
Ilmestynyt syyskuussa 2014