Työnohjaustunnustus

Vuoden työnohjaustunnustus jaetaan vuosittain Työnohjauksen päivänä, tammikuun viimeisenä tiistaina. Tunnustuksen saaja voi olla henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tukenut STOryn strategian ja tarkoituksen mukaisia tavoitteita tai vaikuttanut erityisesti työnohjauksen kenttään.

Ehdota Vuoden työnohjaustunnustuksen saajaa

Ehdotuksia perusteluineen Vuoden työnohjaustunnustuksen saajaksi pyydetään vuosittain 1.8. mennessä. Ehdotuksia voi jättää STOryn toimistolle vuoden aikana sähköpostitse info@suomentyonohjaajat.fi.

STOryn hallitus tekee päätöksen tunnustuksen saajasta ehdotusten perusteella.

Työnohjaustunnustus 2022

Ensimmäinen tunnustus jaettiin 25.1.2022 Työnohjauksen päivän tilaisuudessa:

Jorma Ahoselle, Pekka Holmille ja Dialogic Partner Oy:lle

Perustelut:

Dialogic Partner Oy:n työnohjaajakoulutuksesta valmistui 1000:s työnohjaaja lokakuussa 2021.

Jorma Ahonen ja Pekka Holm perustivat vuonna 1988 Aikuis- ja yhteisökoulutus A&H Oy:n, jonka toiminnasta myöhemmin muotoutui Dialogic Partner Oy. Yhdessä koulutusyhteisönsä kanssa he ovat kouluttaneet työnohjaajia kautta Suomen yli 20 vuoden ajan ja vuonna 2021 valmistui 1000:s työnohjaaja heidän koulutuksistaan.

Koulutusohjelman toteutuksessa on tehty laajaa yhteistyötä suomalaisten kesäyliopistojen ja yliopistojen kanssa, myös laajasti kansainvälisesti.  Yhteistyö on ollut tiivistä myös Suomen työnohjaajat ry:n kanssa, kun on kehitetty mm. työnohjaajakoulutuksia ja työnohjaajuuden tunnettuutta.

Dialogicin työnohjaajakoulutusten lähestymistapa on voimavarakeskeisyys. Lähestymistapaa ja koulutusten sisältöä on kehitetty määrätietoisesti koko ajan tiiviin koulutusohjelman, täydennyskoulutuksen ja kouluttajakoulutusten kautta. Pitkäjänteisesti kehitetty koulutusohjelma on synnyttänyt arvostetun aseman ja vahvan tunnettavuuden työnohjaukselle ja sen tulevaisuudelle.